Bir atomun referans olarak seçilen başka bir atomdan kaç kez daha ağır olduğunu gösteren sayıya bağıl atom kütlesi denir. Bağıl…
Devamını Oku »Kanunlar ve Kimyasal Hesaplamalar
Kimyanın Temel Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar
Katı, sıvı ya da gaz hâlindeki bir maddenin başka bir madde içinde gözle görülemeyecek kadar küçük parçacıklar hâlinde dağılmasına çözünme…
Devamını Oku »Bir maddenin oksijen (O2) ile verdiği tepkimeye yanma tepkimesi denir. Yanma tepkimelerinde tepkimeye giren maddenin içerdiği elementlerin oksitleri (oksijen ile…
Devamını Oku »Yunan filozofları Leucippus’un (Lösipus) ve Democritus’un (Demokritos) MÖ 400-500 yıllarında ortaya attıkları atom kavramıyla ilgili düşüncelerini inceleyen John Dalton, Sabit…
Devamını Oku »Denkleştirilmiş bir denklem; tepkimenin nasıl gerçekleştiğini, ne kadar sürede tamamlandığını göstermez. Ancak tepkime denkleminin yorumlanması, tepkimeye girenlerle tepkime sonucu oluşan…
Devamını Oku »Kimyasal tepkimeler gerçekleşirken bazı maddeler arasında bağlar kopar, bazı maddeler arasında ise yeni bağlar oluşur. Kimyasal tepkimeler çok çeşitlidir. Bu…
Devamını Oku »Asitler ve bazlar kimyada önemli bileşik sınıflarındandır. Günlük hayatta kullandığımız maddelerin birçoğunun yapısında asitler ve bazlar bulunur. Canlıların yaşamsal faaliyetlerini…
Devamını Oku »İki ya da daha çok element veya küçük molekülün birleşerek daha büyük ve karmaşık yapılı bileşik oluşturduğu tepkimelerdir. Bu tür…
Devamını Oku »Bir tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamı, tepkimeden sonra oluşan maddelerin kütleleri toplamına eşittir. Bunun sonucu olarak tepkime denkleminin her iki…
Devamını Oku »Maddelerin kimlik özelliklerinin değiştiği olaylar kimyasal değişimlerdir. Kimyasal değişimler, kimyasal tepkimeler sonucu gerçekleşir. Kimyasal tepkimeleri gösterdiğimiz eşitliklere kimyasal denklem adı…
Devamını Oku »- 1
- 2